1991: na mijn VWO-beta opleiding ben ik in Nijmegen Cognitieve Kunstmatige Intelligentie gaan studeren. In deze studie gaat het om de vraag hoe je kennis in een computer kunt stoppen en hoe je die computer met kennis kunt laten werken. Deze studie was te volgen middels een propedeuse psychologie of informatica, ik heb ervoor gekozen om het vanuit de psychologie te benaderen. Het interdisciplinaire karakter (psychologie, filosofie, taalwetenschappen, informatica) van de opleiding sprak me erg aan waardoor ik ook 2 jaar filosofie heb gestudeerd.


1998: na mijn studie ben ik naar de universiteit van Maastricht gegaan voor mijn eerste promotietraject. Het was complex Europees project (veel verschillende partners en belangen) waarin mijn onderzoeksproject zich richtte op het identificeren van mogelijke verschillen in leereffecten die het resultaat zouden kunnen zijn van verschillende wijzen waarop informatie werd gestructureerd en aangeboden.


2001: nog voordat mijn onderzoeksproject was afgerond, kreeg ik de mogelijkheid om als universitair docent onderwijspsychologie te gaan werken in Rotterdam aan de Erasmus Universiteit. Daar heb ik meegeholpen aan het ontwikkelen en implementeren van één van de hoogst gewaardeerde psychologie-opleidingen van Nederland. Mijn voornaamste inbreng bestond uit het ontwikkelen van een Digitale Leeromgeving (PsyWeb) die het didaktisch model van het onderwijsprogramma (PGO) kon ondersteunen. Dit was tevens het onderwerp van mijn tweede onderzoeksproject “Designing and evaluating IT support for student-centered learning.”


2009: vanuit dit succes heb ik de overstap gemaakt naar de Faculteit Sociale Wetenschappen en ben daar verantwoordelijk geworden voor het gehele ICT-domein (zowel automatisering als informatisering). Al snel na deze overstap hebben we voor de andere twee opleidingen van de faculteit (Bestuurskunde en Sociologie) een nieuwe digitale leeromgeving opgezet ter ondersteuning van het onderwijs en de onderwijsorganisatie.


2010-2011: om de (ontwrichtende) invloed die ICT kan hebben op de werkprocessen van het onderwijsondersteunend personeel adequaat te kunnen begeleiden ben ik interim hoofd onderwijsbureau geworden. In deze periode hebben we een begin gemaakt met de omvorming van de dienstverlening van het onderwijsbureau waardoor de werkzaamheden veel meer gericht worden op het leveren van kwaliteit dan kwantiteit; veel van het kwantitatieve werk kan namelijk prima, soms zelfs beter, verricht worden door de computer.


2010-2011: ook ben ik weer gaan studeren; de masteropleiding informatie-management bij het Tias Nimbas (business school verbonden aan de Universiteit van Tilburg). Centraal in deze studie staat de vraag hoe de veelheid aan verschillende ICT systemen die aanwezig is binnen elk midden en groot bedrijf, ingezet kan worden opdat ze aantoonbaar bijdragen aan de strategie en het resultaat van het bedrijf.

When all you have is a hammer, 
everything looks like a nail

Spreekwoorden vind ik vaak te cheesy om te lezen, laat staan te herhalen.  Deze achtervolgt me echter al jaren en is voor mij de samenvatting van heel veel overlegsituaties: te vaak wordt er geen aandacht geschonken aan het probleem en teveel gedacht vanuit de beschikbare middelen. De stucplank met beton staat voor mij symbool voor het andere geluid temidden van degene die alles terug brengen tot een hamer en spijker

Mijn curriculum vitae in het kort:


Functie

2019 e.v.
Informatiemanager Onderwijs

Erasmus Universiteit Rotterdam


Archief

2009 - 2019
Informatiemanager

IT Demandmanager
Erasmus School of Social and Behavioural Sciences


2017 - 2019

Manager Onderwijsmarketing, Recruitment and Admissions a.i.
Erasmus School of Social and Behavioural Sciences2016 - 2018
Product Owner MyEUR, Canvas,
SIN-Online
Erasmus Universiteit Rotterdam2012 - 2015

Coördinator Onderwijsmarketing a.i.
Coördinator Onderzoeksprofilering a.i.
Erasmus School of Social and Behavioural Sciences


2010 - 2011
Student

Information Management
TiasNimbas Business School


2010 - 2011
Manager Onderwijsbureau a.i.
Bestuurskunde & Sociologie
Erasmus School of Social and Behavioural Sciences


2009 - 2016
Manager Onderwijs Innovatieteam
Erasmus School of Social and Behavioural Sciences


2001 - 2009

Universitair Docent
Onderwijspsychologie

Instituut voor Psychologie
Erasmus School of Social and Behavioural Sciences


1998 - 2001

Assistent In Opleiding (AIO)

“Effects of structuring of multimedia learning environments on student learning”

Universiteit Maastricht


1992 - 1994

Student

Wijsbegeerte

Radboud Universiteit Nijmegen1991 - 1997
Student

Cognitieve Kunstmatige Intelligentie        

specialisatie Psychologisch Onderzoeker

Radboud Universiteit Nijmegen

Het verhaal achter mijn curriculum vitae:

Think different.