1991: na mijn VWO-beta opleiding ben ik in Nijmegen Cognitieve Kunstmatige Intelligentie gaan studeren. In deze studie gaat het om de vraag hoe je kennis in een computer kunt stoppen en hoe je die computer met kennis kunt laten werken. Deze studie was te volgen middels een propedeuse psychologie of informatica, ik heb ervoor gekozen om het vanuit de psychologie te benaderen. Het interdisciplinaire karakter (psychologie, filosofie, taalwetenschappen, informatica) van de opleiding sprak me erg aan waardoor ik ook 2 jaar filosofie heb gestudeerd.
1998: na mijn studie ben ik naar de universiteit van Maastricht gegaan voor mijn eerste promotietraject. Het was complex Europees project (veel verschillende partners en belangen) waarin mijn onderzoeksproject zich richtte op het identificeren van mogelijke verschillen in leereffecten die het resultaat zouden kunnen zijn van verschillende wijzen waarop informatie werd gestructureerd en aangeboden.
2001: nog voordat mijn onderzoeksproject was afgerond, kreeg ik de mogelijkheid om als universitair docent onderwijspsychologie te gaan werken in Rotterdam aan de Erasmus Universiteit. Daar heb ik meegeholpen aan het ontwikkelen en implementeren van één van de hoogst gewaardeerde psychologie-opleidingen van Nederland. Mijn voornaamste inbreng bestond uit het ontwikkelen van een Digitale Leeromgeving (PsyWeb) die het didaktisch model van het onderwijsprogramma (PGO) kon ondersteunen. Dit was tevens het onderwerp van mijn tweede onderzoeksproject “Designing and evaluating IT support for student-centered learning.”
2009: vanuit dit succes heb ik de overstap gemaakt naar de Faculteit Sociale Wetenschappen en ben daar verantwoordelijk geworden voor het gehele ICT-domein (zowel automatisering als informatisering). Al snel na deze overstap hebben we voor de andere twee opleidingen van de faculteit (Bestuurskunde en Sociologie) een nieuwe digitale leeromgeving opgezet ter ondersteuning van het onderwijs en de onderwijsorganisatie.
2010-2011: om de (ontwrichtende) invloed die ICT kan hebben op de werkprocessen van het onderwijsondersteunend personeel adequaat te kunnen begeleiden ben ik interim hoofd onderwijsbureau geworden. In deze periode hebben we een begin gemaakt met de omvorming van de dienstverlening van het onderwijsbureau waardoor de werkzaamheden veel meer gericht worden op het leveren van kwaliteit dan kwantiteit; veel van het kwantitatieve werk kan namelijk prima, soms zelfs beter, verricht worden door de computer.
2010-2011: ook ben ik weer gaan studeren; de masteropleiding informatie-management bij het Tias Nimbas (business school verbonden aan de Universiteit van Tilburg). Centraal in deze studie staat de vraag hoe de veelheid aan verschillende ICT systemen die aanwezig is binnen elk midden en groot bedrijf, ingezet kan worden opdat ze aantoonbaar bijdragen aan de strategie en het resultaat van het bedrijf.